miercuri, 9 martie 2011

Chihuahua cel mic

Chihuahua



Este o rasă de caine, originară din statul mexican omonim, care a cunoscut în ultimul timp o răspândire rapidă printre iubitorii de animale. Câinele Chihuahua este temperamental, loial, însă nu este deloc potrivit pentru familiile care au copii mici.
Este unul dintre cei mai mici câini din lume ca dimensiuni.

Are capul rotund, urechile ascutiţe şi ridicate. Măsoară intre 15 si 38 de cm, în funcţie de puritatea rasei. Cântăreşte între 1 si 3 kg. Poate avea blana scurtă (netedă) sau lungă (mătăsoasă). Culorile pot varia: negru, alb, alb cu negru, maroniu, cafeniu, roşcat şi o multitudine de combinaţii. Chiar dacă este un câine foarte activ, Chihuahua este predispus la obezitate, dacă nu este hrănit conform nevoilor sale.

Chihuahua este un câine mic, energic, protector şi teritorial. Nu sunt potriviţi în familiile unde există copii mici, deoarece pot fi agresivi şi se enervează foarte uşor. Dacă e scăpat de sub control, poate fi distructiv pentru stăpân. Nu e potrivit în locuinţele unde sunt crescute şi alte animale, în special alte rase de câini. Trebuie dresaţi şi ţinuţi sub control; în caz contrar pot dezvolta sindromul câinelui mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu