marți, 15 martie 2011

Amstaff - American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier-ul are un corp robust, musculos si puternic. Ochii sai inchisi la culoare, contrar a ce se spune despre ei, exprima blandete si vioiciune. Urechile pot fi cupate si purtate ridicat sau pot fi lasate la forma naturala. Daca nu sunt cupate, urechile Amstaff-ului sunt triunghiulare, prinse in varful capului si purtate pendulant. Amstaff-ul are un cap mare si lat cu un bot scurt si maxilare foarte puternice. Coada sa este scurta si este purtata in mod obisnuit pe langa picioare. Blana este scurta si deasa si poate fi regasita intr-o multitudine de culori, dar albul nu trebuie sa ocupe mai mult de 80% din suprafata corporala.
Amstaff-ul adult poate atinge o inaltime la nivelul greabanului de circa 43-48 cm la mascul si de 41-46 cm la femela si o greutate corporala in jur de 25-30 kg.
American Staffordshire Terrier-ul are un comportament prietenos si afectuos cu persoanele pe care le cunoaste si le accepta, dar unele exemplare au tendinta de a fi agresive cu alte animalute. Sunt caini inteligenti si ascultatori daca sunt invatati sa socializeze si dresati de la o varsta frageda. Dispus intotdeauna sa-i satisfaca toate cerintele stapanului sau, Amstaff-ul se dovedeste a fi un caine extrem de usor de dresat. Un caine de paza inteligent si curajos, American Staffordshire Terrier-ul este plin de viata. Se spune de asemenea, ca aceasta rasa ar avea o incredibila rezistenta la durere.
In concluzie, atunci cand beneficiaza de o socializare adecvata si de un dresaj corespunzator, Amstaff-ul poate deveni un companion extraordinar.
Amstaff-ul este un minunat caine de paza si un companion desavarsit. Sunt extrem de loiali si extrem de protectori cu copiii, adultii si proprietatea stapanilor lor. Amstaff-ul este tolerant cu copiii doar in cazul in care creste alaturi de acestia, insa poate fi agresiv cu strainii.
Amstaff-ul se poate adapta traiului intr-un apartament de bloc atata timp cat este scos la plimbari zilnice. El este foarte activ in interiorul caminului astfel ca nu este absolut necesar sa-i puneti la dispozitie o curte. Acest caine prefera climatele calde.  Amstaff-ul are nevoie de un dresaj de disciplinare atat de baza, cat si avansat initiat de la o varsta cat mai frageda. Ei au nevoie de un stapan ferm, dar bland si de multa socializare. Acest caine trebuie educat cum sa-si controleze instinctul sau nativ de luptator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu