marți, 15 martie 2011

Affenpinscher

Affenpinscher-ul este considerat de multe persoane ca fiind cea mai veche rasa miniaturala, dar adevarata istorie a lui este inca invaluita in mister. Ceea ce este stiut este ca rasa dateaza din secolul al XVII-lea si ca a fost creata in Germania pentru a vana daunatorii. S-a sugerat ca Affenpinscher-ul ar fi fost creat in urma incrucisarii pinscher-ilor germani locali de talie mica cu cainii asemanatori Pug-ului adusi din Asia. In cele din urma, Affenpinscher-ul a fost utilizat la crearea griffon-ului de Bruxelles, schnauzer-ului pitic si a altor cateva rase miniaturale.Affenpinscher-ul are un cap lat si rotund, acoperit cu un par zburlit, mustata si sprancene stufoase. Are o barbie puternica si proeminenta si un nas scurt. Affenpinscher-ul are ochii proeminenti, rotunzi si de culoare inchisa care exprima inteligenta. Urechile lor sunt adesea ascutite si purtate ridicat, la fel si coada. Gatul este scurt si arcuit, iar membrele sunt drepte si osoase.
Affenpinscher-ul are un corp compact si robust, acoperit cu o blana aspra si tepoasa. Puful profund este usor ondulat, des si de textura sarmei. Blana Affenpinscher-ului poate fi neagra, gri, argintie, neagra cenusie, gri albastruie, neagra cu pete simetrice cafenii sau rosie variind de la rosu maroniu pana la cafeniu portocaliu.
Affenpinscher-ul adult atinge la maturitate o inaltime la nivelul greabanului de circa 25-38 cm si o greutate corporala in jur de 3-3,5 kg.Affenpinscher-ul este un terrier mic si voinic, caracterizat prin infatisarea sa de maimutica. Este caraghios, inteligent si intr-oarecare masura ingamfat si incapatanat. Desi este un membru al grupei raselor de agrement, Affenpinscher-ul are o personalitate mult mai asemanatoare celei a grupei terrier-ilor, dar spre deosebire de terrier-i, el pare sa se inteleaga bine cu alti caini sau alte animalute de companie, mai ales daca creste alaturi de acestia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu