miercuri, 23 martie 2011

Bulldog american

Primii bulldogi erau folositi in luptele sangeroase de caini. Unii dintre acestia erau emigranti, impreuna cu stapanii lor, din Anglia, in America. Rasa are la origine Bulldog-ul Englez, dar are o personalitate mai indarjita si o talie mai mare, avand picioarele mai lungi, este mai agil si mai rapid decat acesta.Bulldog-ul American este folosit ca si caine de paza, de vanatoarea de ursi , mistreti, veverite si chiar ratoni. Au fost antrenati chiar sa pazeasca turmele de vite si sa le adune de pe pasuni. Fermierii pretuiesc foarte mult acesti caini, datorita rezistentei, inteligentei, instinctului de protejare si a capacitatii lor de munca. Unii Bulldogi Americani, talentati, sunt caini de vanatoare, de paza, de urmarire, chiar si de tractiune.
Bulldog-ul American este un caine indesat, cu aspect puternic. Tipul Johnson este mai mare, cu botul mai scurt, fata de tipul Scott. Totusi, majoritatea bulldogilor moderni sunt o combinatie a celor 2 tipuri. Este mai inalt pe picioare , mai agil si mai rapid decat Bulldog-ul Englez. Unele exemplare pot face salturi foarte inalte prin aer.
Este un caine foarte voinic, robust, cu cap mare , cu falci foarte puternice. Desi puternic, este foarte agil si se misca cu usurinta. Pieptul este larg, gatul foarte musculos, bine prins de cap si trunchi. Capul este patrat, larg, cu obrajii musculosi , cu o cuta intre ochii rotunzi. Botul foarte puternic are forma unei cutii. Stopul este foarte bine definit si adanc. Dentitia trebuie sa fie completa, solida cu muscatura in foarfece si sa calce perfect. Urechile pot fi purtate lasat sau pot fi cupate si purtate drept. Ochii pot avea orice culoare, dar este de preferat sa fie de nuanta inchisa. Bulldog-ul American nu trebuie sa fie excesiv de timid sau agresiv cu oamenii si este de preferat ca acest caine sa nu manifeste o agresivitate exagerata fata de alti caini . Ca si temperament, Blldog-ul American nu trebuie confundat niciodata cu American Stafordshire Terrier-ul sau cu American Pit-Bull Terrier-ul. El este un caine curajos si hotarat. Alert si increzator in fortele proprii, acest caine , iubeste copiii si este recunoscut pentru actele sale de eroism pentru stapanul sau. Acesti caini s-au luptat cu cainii salbatici, cu taurii si chiar cu foc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu