miercuri, 9 martie 2011

Bichon havanez

Bichon Havanez

Bichon Havanez este o rasa de caini membra a familiei Bichon, care include, de asemenea, rasa Bichon Frise, Bichon Bolognese, Bichon Maltez, Coton de Tulear, Tsvetnaya Bolonka, Franzuskaya. Acesti caini descind dintr-o rasa de caini mediteraneana, acum cale de disparitie cum este Bichon Tenerife, care a fost introdus in Insulele Canare de spanioli si mai tarziu in alte insule din Spania si coloniile de marinari.
Nume alternative utilizate pentru aceasta rasa: Bichon Havanais, Bichon Havana.
Havanese arata ca un caine jucarie, este de asemenea un caine viguros si robust pentru o astfel de dimensiune, insa nu ar trebui sa nu se creeze aparenta de fragilitate sau de a fi excesiv de delicat. Inaltimea este de 216 - 292 mm, masurata la nivelul greabanului iar aspectul general  arata ca este putin mai lung decat inalt. Un aspect unic de rasa este topline, ceea ce inseamna ca este putin mai ridicat de crupa, ceea ce da rasei Havanesului agilitate in miscare. Are o fata expresiva, cu ochii migdalati, cu urechi de lungime medie si aplecate spre fata. Coada este curba pe spate atunci cand nu este in miscare.
AKC standard precizeaza "caracterul lui este, in esenta jucaus mai degraba decat decorativ  si caracterul lui trebuie sa denote aceasta, aspectul lui general este de o jucarie in marime naturala iar cand sta acasa se joaca mai mult cu copiii si face trucuri hai
Desi exista un argument cu privire la havanez cum ca initial toate exemplarele acestei rase au fost albe sau de diverite culori, la Havanezul modern sunt acceptabile toate culorile si combinatiile de culori.Singurele restrictii care se impun rasei havanez sunt cele precum culoarea nasului care trebuie sa fie negru cu exceptia havanezului ciocolatiu care poate avea nasul in culoarea robei.Culori populare pentru aceasta rasa includ: cafeniu, alb, si negru, si parti-Havanese.
Recomandarea noastra este ca aceasta rasa sa fie periata in mod regulat datorita parului lung pe care il are.Multe persoane considera havanezul ca fiind nonalergic sau hipoalergic, ceea ce este partial adevarat.Daca sunteti o persoana ca fiind cunoscuta a fi alergica sa fiti mai intai expusa in fata unui havanez pentru a putea vedea daca sunteti sau nu alergica.Havanezul are la dispozitie trei tipuri de blana:  buna, care este similara cu cea a maltezului,  buclata care se aseamana cu cea a bichonului frise si ondulat care este cea mai de dorit fiind specifica havanezului.Parul havanezului este lung, moale, abundent si nu trebuie sa fie aglutinat.In extrem de putine cazuri apare o mutatie genetica care duce la aparitia parului scurt la aceasta rasa. Din cauza naturii foarte toride din Havana, cainii din rasa bichon havanez au o blanita care are rol de protectie pentru aceste raze si actioneaza ca o palarie cu boruri largi si ca agent de racire pentru micul hot dog de timpul zilei.
Havanezul detine un temperament foarte prietenos, si care este spre deosebire de multe alte rase un caine ce pare a fi din jucarie.Are un comportament corespunzator si echilibrat fata de copii si fata de animale si este rareori irascibil la aparitia de noi persoane pe teritoriul sau.Este un caine inteligent si vioi si va vor solicita mereu atentia pentru a va arata noi jiumbuslucuri pe care ei le fac pentru dumneavoastra, din dorinta de a va fi pe plac.Havanezul este o rasa orientata spre traiul in prezenta omului, iar o separare de acestia pe termen indelungat nu ii face bine.De aceea ei nu sunt pretabili pentru persoanele care muncesc foarte mult sau care calatoresc foarte des.Au tendinta de a-i insoti pe stapanii lor, peste tot, in toate incaperile casei insa fara a parea posesivi.Spre deosebire de alti caini din categoria toy, care sunt prea delicati sau prea nervosi fata de copii, bichonul havanez se remarca prin blandete si intelegere fata de acestia, jucandu-se cu ei si incercand sa le fie pe plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu