marți, 15 martie 2011

Akita Inu

Este un caine cu o constitutie robusta, masiva, cu o conformatie corecta, bine proportionata, alura viguroasa si demna, plina de grandoare si blandete . Capul si craniul cu fruntea larga, stopul bine marcat, la fel ca si silonul frontal, obrajii puternici. Ochii mici, de forma usor triunghiulara, de culoare inchisa, bruna. Se prefera ca nuanta ochilor sa fie cat mai inchisa. Linia superioara a nasului este dreapta si scurta, trufa este neagra, mare (poate fi de culoare roz numai la exemplarele cu roba alba).
Botul este ascutit, puternic, cu buzele compacte, bine inchise. Urechile sunt comparativ, inguste, groase, de forma triunghiulara, usor inclinate inainte, sunt purtate erect , inserate potrivit de departat, varful este usor rotunjit. Dintii , sunt in numar complet, cu muscatura ferma, in foarfece. Gatul este gros, puternic, bine echilibrat cu corpul. Spinarea si salele: Greabanul este inalt si lung, spinarea dreapta, orizontala, salele largi, puternice. Coada este groasa, ferm recurbata , puternica, cu varful ajungand aproape de jaret, cand este lasata in jos. Privita din fata, trebuie sa fie recurbata drept pe linia spinarii, fara nici o deviere la dreapta sau stanga, semicircular sau dublu recurbata, dar intotdeauna recurbata.
Umeri acestui caine sunt bine dezvoltati, potrivit de oblici, pieptul adanc, cutia toracica bine dezvoltata, coastele arcuite armonios, linia abdomenului descrie o arcuire ferma. Este esential ca organele genitale sa fie perfecte.
Coatele sunt ferme, cu antebratul drept si masiv, regiunea carpiana usor inclinata, labele sunt groase, rotunjite, inchise si ferme, cu cuzinetii plantari (pernutele) rezistenti si elastici, unghiile suficient de tari, cat mai inchise la culoare. Coapsele sunt lungi, gambele scurte, jaretul foarte dezvoltat, fara defect, moderat angulat si foarte elastic. Laba piciorului, pernutele si unghiile membrelor posterioare sunt identice cu cele ale membrelor anterioare.
Parul cainelui Akita are spicul rezistent, este neted si des. Culoarea robei poate fi galben-susan, galben-roscat, negru-galbui, negru intens, rosu, vargat, alb curat sau patat. Mersul, ideal este cel perfect natural si elastic. Talia este de 66cm pentru masculi, 60 cm pentru femele, diferente care nu depasesc 3 cm sunt permise la ambele sexe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu