marți, 12 aprilie 2011

Ciobanescul Islandez

Ciobanescul Islandez are un nas mare si buze pigmentate in negru. Capul este bombat si are un bot compact. Are membre anterioare robuste si pinteni dubli similar rasei Lundehund. Ciobanescul Islandez este un caine tip Spitz nordic, un pic sub talia medie, cu urechile ciulite si o coada rasucita. Vazut din lateral, cainele se incadreaza intr-un dreptunghi; lungimea corpului de la nivelul umerilor pana la baza cozii este mai mare decat inaltimea la nivelul greabanului. Adancimea toracelui este egala cu lungimea membrului anterior.  Capul sau este compact si acoperit de piele bine intinsa. Regiunea craniana este putin mai lunga decat cea faciala, conferindu-i capului per ansamblu un profil triunghiular. Nasul sau este negru sau maron inchis la cainii mai deschisi la culoare. Ochii Ciobanescului Islandez sunt de dimensiune medie, migdalati, caprui si au marginile libere ale pleoapelor negre. Urechile medii si triunghiulare sunt purtate ridicat si sunt foarte mobile. Gatul, de lungime medie, este musculos si arcuit. Spatele este puternic. Toracele sau este lung si adanc. Coada este prinsa sus, rasucita, atingand spatele. Membrele anterioare ale Ciobanescului Islandez sunt drepte, paralele si puternice si sunt prevazute cu labe ovale, degete compacte, arcuite, cu pernite bine dezvoltate. Membrele posterioare sunt prevazute cu cate 1-2 pinteni.

Privirea acestui caine exprima tandrete, inteligenta si vioiciune.
Exista doua varietati de par ale acestui caine, scurt si lung, ambele dese si incredibil de rezistente la intemperii. Coloritul blanii poate fi maro-rosiatic, ciocolatiu, cenusiu, negru, dar culoarea predominanta trebuie sa fie albul. In plus, exista o diferenta marcanta in infatisarea celor doua sexe.

Ciobanescul Islandez adult poate atinge o inaltime la nivelul greabanului in jur de 31-41 cm si o greutate corporala de circa 9-14 kg. Ciobanescul Islandez are nevoie de multa activitate si de miscare si, de asemenea, trebuie sa pastreze un contact strans cu familia sa. Multi dintre acesti caini au stari de anxietate legate de ramanerea singuri acasa, si asta datorita faptului ca ei nu sunt caini care sa stea singuri pentru perioade prelungite de timp. Majoritatea Ciobanestilor Islandezi adora copiii si se inteleg bine cu alti caini sau alte animalute de casa.

Desi sunt caini de talie mica, Ciobanestii Islandezi sunt cei mai fericiti pe o proprietate in mediul rural unde se pot zbengui in voie. Daca totusi va doriti sa cresteti intr-un apartament de bloc un asemenea caine este bine sa stiti ca este absolut necesar sa nu-i neglijati orele de miscare. Sunt caini veseli, plini de viata, activi si foarte atenti la tot ce se intampla in jurul lor. Atata timp cat se afla in preajma stapanilor lor, Ciobanestii Islandezi se vor intinde linistiti pentru ore bune, sub birou, intr-un colt, in afara usii, pazind si asteptand. Cand sunt scosi afara sunt o adevarata incantare, fiind dispusi sa faca tot felul de giumbuslucuri pentru a atrage atentia stapanilor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu