luni, 11 aprilie 2011

Ciobanesc de Pirinei

Ciobanescul de Pirinei este un caine ce poate intimida prin talia si atitudinea sa si nu este foarte primitor cu strainii care ii incalca domeniul. Unii dintre ei au tendinta de a latra excesiv, daca nu sunt corectati de timpuriu. Daca este tinut, initial, afara, unii au tendinta de a sapa gropi. Ca si in cazul altor rase similare, Ciobanesul de Pirinei saliveaza, baloseste abundent.
Aceasta rasa de caini au o blana formata dintr-un par lung, care trebuie periata cel putin o data pe saptamana pentru a preveni incurcarea acesteia. Intr-adevar, au tendinta sa naparleasca semnificativ.
Ciobanescul de Pirinei este foarte fericit cand simte ca este o parte a familiei. Nu se simte bine daca este mutat in diferite case sau familii. Sunt caini prudenti cu strainii si au tendinta de a-si face prieteni mai greu, dar cand isi fac unul, este clar ca este pentru toata viata. Daca nu sunt crescuti cu alti caini, Ciobanestii de Pirinei ii pot ataca pe aceia care incearca ca le incalce domeniul. Din moment ce acest caine este de talie mare, el necesita un proprietar puternic si cu experienta. Aceasta rasa nu necesita multa miscare, dar este cel mai fericit intr-o casa cu o curte mare, ingradita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu