joi, 7 aprilie 2011

Cainele de Cireada Australian

Cainii de cireada australieni se gasesc varietati de doua culori - rosu si albastrui. Puii sunt nascuti albi cu pete pe fata si corp care se mentin si la cainele adult. Odata cu cresterea, culorile rosu sau albastrui sunt inlocuite aproape in totalitate cu alb. Cainii de Cireada Australieni au blana dubla. Puful profund, protector este des si aspru, in timp ce parul exterior este scurt si drept.
Acesti caini sunt vigurosi si corpolenti cu un piept lat, adanc si labe mari. Scund, indesat si musculos, Cainele de Cireada Australian este mai mult lung decat inalt. Capul este lat si usor rotunjit la nivelul fruntii. Urechile, purtate ridicate sunt bine distantate. Ochii ovali, caprui inchis, reflecta inteligenta lor nativa. Coada este usor rasucita la varf, ajungand pana in treimea mijlocie a membrelor posterioare. Membrele anterioare ar trebui sa fie perfect drepte cand sunt privite din fata.
Majoritatea Cainilor de Cireada Australieni ating o greutate corporala de 15-16 kg masculul si de 14-16 kg femela si o inaltime la nivelul greabanului de circa 43-51 cm masculul si 43-48 cm femela.
Cainii de Cireada Australieni sunt extrem de inteligenti. Ei pot fi instruiti sa efectueze aproape orice activitate cu usurinta. Sunt caini independenti si loiali. Cainele de Cireada Australian isi creaza o legatura puternica cu membrii familiei sale pe care ii va proteja cu inversunare.
Acesti caini sunt foarte timizi si rezervati cu strainii, dar pot fi la fel de bine si agresivi cand vine vorba de teritoriul lor si nu se vor sfii sa muste vreun instrus.
Cainii de cireada sunt extrem de activi. Ei sunt intotdeauna in miscare. Daca lasati un caine de cireada australian sa se plictiseasca, veti avea un monstru distrugator in propria casa. Daca va doriti un animal de companie, evitati sa cumparati unul dintre exemplarele din liniile exclusiv utilitare, intrucat acesti caini sunt extrem de activi.

Cainele de Cireada Australian simte nevoia sa stea in compania familiei sale. El isi formeaza o legatura stransa cu membrii familiei sale, insistand sa fie inclus in toate activitatile acestora. Acesti caini sunt extrem de loiali si demni de toata increderea. Sunt toleranti cu copiii si alte animalute de companie cu care sunt falimiarizati, dar trebuie supravegheati cand se afla in preajma strainilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu