luni, 9 mai 2011

Vizsla

Vizsla este un caine de vanatoare de talie medie, musculos si bine proportionat. Vizslele prezinta capete late cu boturi conice si nasuri late, maron. Urechile sunt subtiri, catifelate si lungi, pendulante si rotunjite la varfuri. Ochii sai sunt de o culoare un pic mai accentuata decat blana sa. Gatul este musculos, fara salba. Corpul este indesat si bine imbracat cu musculatura, evidentiindu-se un piept adanc. Coada Vizslei este, de obicei, scurtata pana la 30% din lungimea initiala. Membrele anterioare sunt drepte.
Blana ruginie sau galben inchisa a Vizslei poate fi neteda sau sarmoasa. Parul este scurt, des si bine lipit de corp.
Inaltimea: mascul 56-66 cm, femela 51-61 cm
Greutatea: mascul 20-27 kg, femela 18-25 kg
Vizslele sunt animale de companie demne de incredere. Iubitoare, expansiva si tandra, Vizsla este intr-o oarecare masura spontana si distractibila, dar inteligenta si docila. Vizsla are nevoie de un stapan ferm si perseverent. Sunt loiale si blande, dar au multa energie. Prezinta calitati de vantor superioare, dar nu sunt caini de cusca buni. Adora sa socializeze cu familia, si le place sa se joace sau doar sa leneveasca pe canapea.
Vizslele sunt extraordinar de prietenoase. Se imprietenesc rapid cu copii si invitatii, dar le place sa stea aproape de propriul stapan.
Cand se plictisesc, Vizslelor le place sa sape gropi. Ele, de asemenea, iau in gura orice lucru cu care vin in contact. Atentie la lucrurile uitate neglijent prin casa pentru ca Vizsla le poate acoperi cu bale si par, sau chiar le poate inghiti.
Vizslele sunt animale de companie adresate familiei, exceptionale. Ele pot trai in apartamente, daca li se acorda un timp suficient de plimbare in fiecare zi si multa atentie. Se impaca bine cu alte animale si copiii, fiind companionii ideali pentru copiii energici. Vizsla este un caine energic, cu o vitalitate extraordinara. Ea are nevoie de timp suficient pentru a alerga si pentru a face miscare in mod regulat. Daca acest caine incepe sa se plictiseasca, el poate deveni distructiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu