joi, 31 martie 2011

Zgarda antilatrat Innotek BC-200

Zgarda antilatrat Innotek BC-200

- greutate: 70g
- dimensiuni: 45x30x25 mm
- waterproof
- antisoc
- curea din chinga reglabila de la 15cm la 60 cm, care se poate schimba
- garantie 1 an

Pachetul contine: o zgarda antilatrat cu senzori pentru par scurt, incarcator 220VAC 50Hz, senzori pentru par lung, capac orificiu incarcator de rezerva, prospect.

Zgarda antilatrat INNOTEK, este una dintre cele mai sigure, umane si eficiente produse din domeniu. Stimulul electric administrat, este o modalitate de distragere pe care cainele dv. o va considera neplacuta.
Zgarda detecteaza vibratiile corzilor vocale ale cainelui, cand acesta latra, urla sau scheauna. Aceste vibratii sunt monitorizate de un software performant, care administreaza stimulul numai atunci cand cainele vocalizeaza. Latratul altor caini sau alte zgomote si vibratii, nu vor active zgarda.
Spre deosebire de alte produse similare, zgarda antilatrat INNOTEK, nu are nici un fel de intrerupatoare sau butoane de reglaj. Doar porniti-o, puneti-o la gatul cainelui, conform cu instructiunile, iar restul este automat.
Zgarda antilatrat INNOTEK are niveluri de corectie crescatoare, de la nivelul 1 pana la nivelul 7.
Datorita tehnologiei noastre, patentate, Auto-Set, zgarda se regleaza automat la cel mai mic nivel de stimulare care face cainele sa taca. La primul latrat va primi o corectie la nivelul 1. Urmeaza un timp de invatare de 2 sec, pentru a da cainelui ocazia sa asocieze latratul cu corectia. Daca acesta latra din nou, va primi o corectie la nivelul 2, urmata de o alta pauza de 2 sec.
Sistemul Auto-Set va creste automat nivelul de corectie ori de cate ori este nevoie, pana cand cainele tace.
Zgarzile antilatrat INNOTEK protejaza cainele de stimulare excesiva.

Lesa din chinga 10m

Produsa in Belgia , de catre profesionisti pentru profesionisti .
Chinga suficient de groasa pentru a fi confortabila in mana , foarte rezistenta , cusuta cu o tehnica speciala ce asigura durabilitatea.
Usor de intretinut , se poate spala la masina,material sintetic ce se usuca si se intretine usor.
Culorile vii fac aceasta lesa usor de vazut pe orice teren si in conditii de vizibilitate redusa.
pret-106.00 RON

Beagle

Beagle-ii sunt caini de vanatoare de talie mica, cu parul scurt si cu urechi lungi, blegi, purtate pe langa cap. Coloritul blanii este o combinatie de cafeniu, negru si alb. Blana este neteda, lipita pe langa corp, rezistenta si de lungime medie. Beagle-ul seamana foarte bine cu English Foxhound mai mic. Capul lui este lat si aproape rotund, iar botul este patratos, cu linii drepte. Nasul negru prezinta narile bine dezvoltate care-i confera un simt al mirosului infailibil. Labele sunt rotunde si puternice. Ca la majoritatea cainilor de vanatoare, ochii caprui ai Beagle-ului sunt blajini si staruitori. Coada lui are o mobilitate crescuta si niciodata nu este purtata rasucita pe spate.
Beagle-ul adult poate atinge o greutate de 10-11 kg la mascul si de 9-10 kg la femela si o inaltime la nivelul greabanului de circa 36-41 cm la mascul si de 33-38 cm la femela. In Statele Unite, rasa este divizata in doua clase de talie, una de pana la 33 cm si cealalta intre 33-38 cm. Prietenos si afectuos, coada Beagle-ului este in permanenta pendulare. Nu este un caine agresiv, dar cu latratul lui prelung, isi va alerta cu siguranta stapanul de prezenta eventualilor intrusi. Sunt companioni inteligenti, blanzi si docili. Plini de viata si curiosi, Beagle-ii ajung sa indrageasca pe toata lumea. Sunt excelenti companioni pentru copii si sunt toleranti cu alti caini. Nu trebuie luati pe incredere cand sunt in preajma altor animalute de talie mica, altele decat confratii lor cainii. Beagle-ul este consecvent si vigilent, nescapanu-i nimic.
Beagle-ii sunt o alegere excelenta pentru familiile cu copii. Datorita temperamentului lor echilibrat sunt extrem de toleranti cu membrii familiei sale de orice varsta.
Beagle-ilor nu le place sa fie lasati singuri pentru perioade lungi de timp, intrucat se plictisesc rapid si devin frustrati, in timp putand dezvolta probleme de comportament. Beagle-ul are nevoie de multa miscare, motiv pentru care el ar trebui sa beneficieze de o curte ingradita in care sa poata zburda. Cand este scos la plimbare, Beagle-ul va fi tinut intotdeauna in lesa, altfel veti fi nevoiti sa alergati dupa el sau veti fi pusi in ipostaza chiar de a-l pierde.
Beagle-ul se poate adapta vietii intr-un apartament daca li se ofera posibilitatea de a sta cat mai mult timp posibil in aer liber. Sunt foarte activi in interiorul caminului, avand posibilitatea de a-si mai consuma din energia debordanta.

luni, 28 martie 2011

Bracul german cu par sarmos

Bracul german cu par sarmos este un caine pointer de talie medie, cu un aspect caracteristic. Nasul este lung si lat, iar urechile sunt rotunjite, atarnand pe langa cap. Coada este scurtata si purtata ridicat. Blana sa sarmoasa il face usor de recunoscut. Blana acestui caine este rezistenta la intemperii, fiind prevazuta cu un puf des in sezonul rece, care este inlaturat vara. Parul exterior este aspru, sarmos si viguros, cu o lungime de 2,5-5 cm. Barba are lungime medie, iar sprancenele sunt groase. Culoarea blanii este maro-roscat, negru-ruginiu, maro cu sau fara pete pe piept, maro deschis. Inaltimea la greaban este de 60-67 cm la mascul si de 56-62 cm la femela.Greutatea corporala este in medie, la ambele sexe, de 27-32 kg.Bracul german cu par sarmos este un caine loial si afectuos care poate fi un pic rece si rezervat cu strainii. Este intotdeauna dornic sa-si multumeasca membrii familiei, dar poate fi incapatanat si neascultator. Acest caine are tendinta de a hoinari astfel ca trebuie sa-l tineti in lesa in spatiile publice, fiind lasat liber doar in curtile inprejmuite. Bracul german cu par sarmos va fi cel mai fericit caine intr-o familie foarte activa cu adolescenti si intr-o curte mare, imprejmuita. Cainele este extrem de energic si necesita un antrenament zilnic. Va fi un partener excelent la jogging si va adora sa inoate.

Brac german cu par scurt

Cainele este un excelent companion si un animal de casa care se adreseaza familiilor active. Nu este un caine recomandat persoanelor comode, inactive. Bracul german cu parul scurt tanjeste dupa miscare si activitate. Dealtfel, cainele este un companion excelent pentru membrii familiei care adora alergatul. Caine afectuos si in general, calm, bracul german cu parul scurt se va intelege bine cu copiii daca este familiarizat cu acestia inca din copilarie. Acest caine nu iubeste nimic mai mult decat sa participe la jocuri distractive sau vanatoare intreaga zi, iar apoi, noaptea, sa se cuibareasca pe canapea. Unul dintre aspectele importante cu privire la bracul german cu parul scurt este ca el trebuie sa fie considerat un membru al familiei. El trebuie sa simta ca este o parte a familiei sale, multi dintre ei fiind nefericiti cand sunt crescuti in canise.
Rasa este relativ usor de intretinut, dar trebuie, obligatoriu, sa i se asigure miscarea zilnica. Daca este lasat singur, bracul german cu parul scurt va gasi ceva de facut si are tendinta, in general, de a deveni distructiv.
Bracul german cu parul scurt are o blana scurta care necesita o minima ingrijire. Saptamanal, stergerea cu un prosop umezit ii va mentine blana curata si stralucitoare.

vineri, 25 martie 2011

Bassetul albastru de Gascogne

Bassetul Bleu de Gascogne este un caine utilitar, incadrat in grupa cainilor folositi la vanatoare, dar si ca animale de companie. Originile acestei rase, creata prin numeroase incrucisari, sunt foarte controversate.
Aspectul general este cel al cainelui Basset, fiind considerat o rasa de talie mare, dar de talie joasa, destul de corpolent, dar nu un caine greoi. Dimensiunile corporale trebuie sa respecte niste proportii importante, si anume, raportul inaltime la greaban/ lungimea corpului =5/8; inaltimea la piept /inaltimea la greaban =2/3. Inaltimea la greaban este de 34-38 cm, iar greutatea de 25kg masculii si 22 kg femelele.
Pielea acestui caine este fina, supla, de culoare neagra sau marmorata cu pete negre, dar niciodata alba in intregime. Mucoasele si zonele glabre sunt de asemenea negre. Parul este foarte scurt, nu foarte aspru, abundent. Culoarea robei poate fi negru cu alb, cu un reflex bleu de ardezie, marcata sau nu cu puncte negre mai mult sau mai putin evidente. Doua pete negre sunt de regula prezente pe fiecare parte a capului, cuprinzand urechile si ochii, dar care nu se intalnesc in crestetul capului, ci lasa o dunga alba, in mijlocul careia se gaseste o mica pata neagra, ovala, caracteristica rasei. Doua pete de foc, mai mult sau mai putin vii sunt plasate deasupra arcadei superioare a ochilor, conturand ochii. Se gasesc de asemenea linii de foc pe obraji, pe fata interna a urechilor, pe membre si pe coada.
Capul are fruntea usor bombata si nu prea larga, cu protuberanta occipitala evidenta. Vazut de sus, spatele craniului are forma ovala. Fruntea este plina. Stopul este putin evident. Trufa este neagra, lata, cu narile bine deschise. Buzele sunt cazute, acoperind bine maxilarul inferior si dand extremitatii botului un profil patrat. Comisurile sunt bine marcate, fara a fi laxe. Falcile au muscatura in foarfece , cu incisivii bine implantati in maxilar, perpendicular pe axul lung al acestuia. Obrajii sunt uscativi, putand prezenta unu 1-2 pliuri cutanate. Ochii sunt de forma ovala, parand usor infundati in orbita, de culoare brun inchis, cu o expresie blanda, usor trista. Urechile sunt caracteristice cainilor de culoare albastra, sunt fine, pendulante, se termina rotunjit , iar ca lungime, varfurile lor trebuie sa depaseasca extremitatea trufei. Sunt bine prinse, prinse sus pe crestet, deasupra liniei ochilor. Coada este destul de lunga, usor curbata, cu parul pilozitate moderata.

Bull Terrier

Bull Terrier-ul este intalnit in doua varietati: alb si colorat. Creat prin incrucisarea bulldog-ului cu un terrier, acest caine este tenace, exceland odata in cadrul luptelor de caini. Din fericire, acest sport sangeros a devenit ilegal, Bull Terrier-ul devenind un animal de companie afectuos si hazliu.
Bull Terrier-ul este un caine impresionant. Este puternic si musculos, dar cea mai spectaculoasa caracteristica a acestei rase este forma capului ei. Din profil, capul are forma unui ou. Ochii sunt mici, oblici si caprui, iar urechile sunt mici si dispuse aproape una de cealalta. Gatul, omoplatii si restul corpului sunt musculoase, cu un piept adanc. Coada cainelui este scurta si, in general, purtata orizontal, in continuarea coloanei vertebrale. Blana Bull Terrier-ului este scurta si neteda, putand avea culori diferite: alb, roscat, cafeniu sau dungat pe fond cenusiu. Singurele culori care nu sunt agreate la acest caine sunt albastru si rosu-inchis.
Bull Terrier-ul standard are o inaltime la nivelul greabanului de 51-61 cm si o greutate corporala de 20-36 kg, in timp ce Bull Terrier-ul pitic are o inaltime de 25-33 cmm si o greutate de 11-15 kg.


Cainii Bull Terrier au o personalitate unica, remarcabila. Sunt caini prietenosi si care stiu sa se faca placuti, cu un simt al umorului fantastic. Este o rasa extrovertita, dar poate fi dominatoare. Fiind un caine puternic si uneori independent, Bull terrier-ul nu este cea mai buna alegere pentru persoanele care detin pentru prima data un caine.


Bull Terrier-ul este un caine extrem de curajos. Rasa se dovedeste a fi un companion afectuos si minunat care se adapteaza usor la majoritatea circumstantelor. Bull Terrier-ul poate fi intr-o oarecare masura suspicios, rezervat fata de alti caini sau fata de straini. Din acest motiv, proprietarii de Bull Terrier trebuie sa fie precauti cand cand ii fac cunostiinta cu un animalut sau o persoana noua. Aceasta rasa adora adolescentii, dar poate sa nu fie atat de toleranta cu nazdravaniile copiilor prea mici.

joi, 24 martie 2011

Boston Terrier

Boston Terrierul este un caine vioi, foarte inteligent, cu roba scurta si parul moale, compact construit, cu coada scurta, bine echilibrat. Capul este proportional cu corpul , iar expresia sa denota o inteligenta mare. Capul este scurt, plat, fara cute pe piele, cu obrajii plati , sprancenele bine definite si stopul foarte bine marcat.
Boston Terrierul este un caine vioi, foarte inteligent, cu roba scurta si parul moale, compact construit, cu coada scurta, bine echilibrat. Capul este proportional cu corpul , iar expresia sa denota o inteligenta mare. Capul este scurt, plat, fara cute pe piele, cu obrajii plati , sprancenele bine definite si stopul foarte bine marcat.
Expresia ideala a Boston Terrierului este cea alerta, draguta, denotand un grad mare de inteligenta. Aceasta este cea mai importanta caracteristica a rasei. Ochii sunt departati unul de altul, mari, rotunzi, exoftalmici, de culoare caprui inchis sau negru. Culoarea albastra sau cu urme de albastru descalifica exemplarele respective.
Urechile acestui caine sunt mici, subtiri, purtate erect, pot fi cupate, pentru a da forma din standard a capului si asezate astfel incat sa fie cit mai aproape de colturile craniului, sau purtate natural. Botul este scurt, patrat, larg si adanc, proportional cu craniul, lipsit de cute, mai scurt decat lat, cu lungimea fiind aproximativ 1/3 din lungimea craniului.
Botul, de la stop pana la varful nasului este paralel cu crestetul capului. Trufa este larga, neagra , cu o linie bine definita intre nari. Falcile sunt largi si patrate, cu dintii scurti si regulati. Buzele sunt largi, dar nu pendulante si acopera complet dintii atunci cand gura este inchisa. Gatul trebuie sa fie proportional cu trunchiul ca lungime si constructie. Este usor arcuit, cu capul purtat gratios si corect prins intre umeri.
Spatele acestui caine este suficient de scurt incat sa dea o forma patrata trunchiului. Linia superioara este dreapta si crupa este usor curbata la prinderea cozii. Pieptul este adanc, cu largime suficienta , coastele sunt bine arcuite si orientate spre sale. Trunchiul trebuie sa fie scurt. Coada este prinsa jos, scurta, fina si ascutita la varf , dreapta sau rasucita si trebuie sa nu fie purtata orizontal.
Membrele toracice au umerii oblici, bina inclinati posterior, ceea ce imprima Boston Terrierului o miscare eleganta, stilata. Coatele nu sunt orientate spre interior sau exterior. Membrele anterioare sunt asezate destul de distantat unul de altul , pe aceiasi linie cu varful superior al spetei. Au razele osoase drepte , cu chisitele scurte si puternice. Pintenii daca apar, pot fi indepartati. Labele picioarelor sunt mici , rotunde si compacte , orientate drept , cu degetele bine arcuite si unghii scurte. Membrele posterioare au coapsele puternice, musculoase, , bine inclinate spre articulatia grasetului si prinse corespunzator. Jaretii sunt puternici si scurti, drepti, cu aplomburile corecte. Labele sunt mici, compacte , cu unghii scurte.

Border Terrier

Border Terrierul este un caine foarte sociabil, putand fi un companion excelent pentru un copil. Totusi, datorita energiei debordante pe care o au, cat si a modului destul de "fizic" de a se juca, este necesara o supraveghere continua , constanta, mai ales cand puii sunt lasati sa se joace cu copii mai mici de 7-8 ani.
Este acela al unui caine puternic, robust, cu scheletul bine proportionat, emanand agilitate si rezistenta, dar cu pieptul, toracele si bazinul mai degraba inguste, decat largi. Corpul este acoperit cu un par scurt, foarte aspru, lipit de corp. Capul acestui caine este caracteristic rasei, asemanator cu al unei vidre, cu ochii patrunzatori iar postura corpului este aceea de alerta continua, ceea ce ii confera o infatisare neinfricata, implacabila, hotarata, caracteristica rasei.
Talia acestui caine este de 33-41 cm la greaban masculii, si 28-36 cm femelele, cu o greutate de 6-7 kg, respectiv 5-6 kg.
Capul este asemanator cu al vidrei, moderat de larg si plat, dar cu o largime suficienta intre ochi si intre urechi. Urechile sunt mici, in forma de V, destul de groase, de preferat negre. Nu sunt prinse foarte sus pe cap, dar sunt prinse mai degraba lateral, cazand inainte pe langa obraji. Ochii sunt de culoarea alunei, dar mai inchisi puti ca nuanto, cu o expresie focoasa si inteligenta. Sunt moderati ca dimensiune, nu sunt proeminenti, dar nici infundati in orbite. Botul este scurt dar bine definit, cu trufa neagra. Dentitia este puternica, cu muscatura in foarfece, cu arcadele dentare largi.
Border Terrierul este o rasa foarte sociabila, putand fi un companion excelent pentru un copil. Totusi, datorita energiei debordante pe care o au, cat si a modului destul de dur de a se juca, este necesara o supraveghere continua , constanta, mai ales cand puii sunt lasati sa se joace cu copii mai mici de 7-8 ani. Acest lucru este recomandat nu numai pentru siguranta copilului, dar si a puiului , deoarece copii mici pot rani chiar fara intentie un pui mic.
Niciodata nu luati un caine pentru a responsabiliza un copil, deoarece, la varste fragede, atat copiii cat si cateii au nevoie de un adult care sa ii dirijeze, iar parintii trebuie sa inteleaga acest lucru. Este nevoie de cativa ani buni de dresaj pentru ca un caine sa ajunga la maturitate si sa devina membrul familiei devotat si linistit pe care il doreste cineva. Cea mai mare problema care poate aparea in cazul copiilor si al acestor caini este ca, copiii au tendinta de a lasa tot timpul portile sau usile deschise, iar cainele poate scapa afara, se poate pierde sau poate fi calcat de masini. De aceea trebuie implementate reguli stricte cu privire la inchiderea usilor si portilor, pentru protectia cainelui.

Bedlington Terrier

Este un caine foarte inteligent, dar si foarte voluntar si incapatanat. Proprietarul acestui caine trebuie sa fie constient de faptul ca el este un lup in piele de miel, pe care trebuie sa il socializeze atat cu alti caini, cat si cu strainii, de la o varsta timpurie, pentru a evita problemele datorate agresivitatii sale.Bedlington Terrierul va trebui bine antenat pentru a accepta pisicile sau alte animale de companie. In ce priveste relatiile cu alti caini, pot fi probleme in privinta stabilirii ierarhiei in haita, dar, odata ce Terrierul se impune ca si lider, nu ar trebui sa mai existe probleme ulterioare. Se pare ca accepta caini mai mari cu mai multa usurinta. In cazul strainilor care patrund in teritoriul sau, acestia vor fi reperati si anuntati, dar odata primiti in casa de catre stapan, vor fi primiti prietenos si de caine. In general vor fi destul de placizi, daca vor beneficia de o stimulare fizica si psihica suficienta.
Sunt buni cu copiii si in general se ataseaza puternic de un singur membru al familiei. Datorita dirijarii imperecherilor, astazi aceasta rasa are o personalitate mult mai afectuoasa si mai potrivita ca si companion. Sunt caini vioi, jucausi si veseli

miercuri, 23 martie 2011

Bullmastiff

Bullmastiff-ul, un caine masiv si afectuos din grupa raselor utilitare, este rezultatul imperecherii bulldog-ului englez cu mastiff-ul englez vechi. Rasa are o istorie relativ recenta si a fost creat initial pentru a pazi domeniile englezesti de braconieri. Astazi, Bullmastiff-ii nu mai sunt la fel de populari, dar cei care poseda acesti caini sunt la fel de loiali rasei, cat este rasa de loiala stapanului lor.
Bullmastiff-ul impresioneaza prin statura si forta sa. Are un cap mare si lat, cutat si un corp masiv. Compact si puternic, acest caine este descris ca avand o alura care exprima noblete si chiar intelepciune.
Blana acestui caine este scurta, neteda si lucioasa, deasa si de cele mai multe ori cafenie, tarcata sau dungata (dungi sau pete inchise la culoare pe un fond gri-cenusiu sau maro-roscat).
Adultul de Bullmastiff prezinta o inaltime la nivelul greabanului de circa 63-69 cm la mascul si de 61-66 cm la femela si o greutate corporala de 50-60 kg la mascul si de 45-54 kg la femela.In ciuda faptului ca este un caine robust si puternic, Bullmastiff-ul este, de la sine, loial membrilor familiei sale si chiar docil si prietenos. Cainii Bulmastiff sunt recunoscuti pentru inteligenta, obedienta, curajul si loialitatea lor.În mod natural, bullmastiff-ul isi asuma rolul de caine aparator si protector al familiei sale, fiind devotat si tandru, chiar si cu copiii. Bullmastiff-ii traiesc cel mai bine in casele ce au curti mari, dar se pot adapta si vietii intr-un apartament, daca stapanul lor este gata sa le asigure perioade de miscare adecvate. Bullmastiff-ii pot fi tinuti chiar si afara, intr-o cusca cu tarc, suportand cu brio vremea aspra.

Boxer

Boxer-ii sunt caini foarte prietenosi, putandu-se bucura atat de tare incat isi misca intreg bazinul cand dau din coada. Renumit in Statele Unite inca din anii 40, Boxer-ul este un caine de casa excelent care si-a primit numele de la obiceiul lui de a fi un luptator, stand pe membrele din spate si boxand cu labele din fata.

Boxer-ul este un caine de talie medie, cu un corp patratos, dar cu o alura ce exprima noblete. El este o combinatie de putere si agilitate cu eleganta si stil. Rasa are un spate scurt, membre puternice si un bot scurt si patratos cu maxilarul inferioar iesit in afara si cu cute faciale. Muschii acestui caine sunt bine dezvoltati, fermi si bine evidentiati sub pielea intinsa.
Majoritatea Boxer-ilor din Statele Unite au cozile amputate si urechile clupate, dar in unele tari, aceste operatii estetice sunt interzise.Blana sa este scurta, lucioasa, neteda si aderenta la piele. Poate fi dungata, cafenie sau bruna, cu sau fara pete albe. Boxer-ii complet albi nu sunt foarte frecvent intalniti deoarece crescatorii, in general, ii elimina din cadrul programelor de reproducere datorita predispozitiei lor crescute la surditate.    Boxer-ul adult are o inaltime la nivelul greabanului de 56-63 cm la mascul si de 53-61 cm la femela. Greutatea corporala variaza in functie de sex, fiind de 27-32 kg la mascul si de 24-29 kg la femela.
Boxerul este un caine precaut si atent cu strainii, dar curios si isi va etala curajul neinfricat daca se simte amenintat. Boxer-ii se pot adapta aproape oricarui mediu de viata, atata timp cat sunt in compania oamenilor.Boxer-ii sunt caini foarte inteligenti, dar pot fi si violenti si de nestapanit. Din acest motiv, dresajul de supunere este obligatoriu. Boxer-ului ii place antrenamentul si va invata rapid. Unele exemplare, bine educate si dresate, au fost utilizate pentru insotirea persoanelor cu diferite handicapuri, la fel de bine ca si pentru paza.
Boxer-ul este un caine prietenoas, devotat familiei sale. Caracterul sau este in primul rand jucausi, si mai apoi rabdator cu copiii. Este tolerant vis-a-vis de poznele acestora si adora sa se joace. Boxer-ul este un protector nativ si, daca este dresat, poate fi un bun caine de paza si protectie. Fara o educatie adecvata, unii Boxer-i au tendinta de a fi prea prietenosi, preferand mai degraba sa linga sau sa se joace cu intrusul decat sa fie prudent si rezervat cu acesta.

Bulldog american

Primii bulldogi erau folositi in luptele sangeroase de caini. Unii dintre acestia erau emigranti, impreuna cu stapanii lor, din Anglia, in America. Rasa are la origine Bulldog-ul Englez, dar are o personalitate mai indarjita si o talie mai mare, avand picioarele mai lungi, este mai agil si mai rapid decat acesta.Bulldog-ul American este folosit ca si caine de paza, de vanatoarea de ursi , mistreti, veverite si chiar ratoni. Au fost antrenati chiar sa pazeasca turmele de vite si sa le adune de pe pasuni. Fermierii pretuiesc foarte mult acesti caini, datorita rezistentei, inteligentei, instinctului de protejare si a capacitatii lor de munca. Unii Bulldogi Americani, talentati, sunt caini de vanatoare, de paza, de urmarire, chiar si de tractiune.
Bulldog-ul American este un caine indesat, cu aspect puternic. Tipul Johnson este mai mare, cu botul mai scurt, fata de tipul Scott. Totusi, majoritatea bulldogilor moderni sunt o combinatie a celor 2 tipuri. Este mai inalt pe picioare , mai agil si mai rapid decat Bulldog-ul Englez. Unele exemplare pot face salturi foarte inalte prin aer.
Este un caine foarte voinic, robust, cu cap mare , cu falci foarte puternice. Desi puternic, este foarte agil si se misca cu usurinta. Pieptul este larg, gatul foarte musculos, bine prins de cap si trunchi. Capul este patrat, larg, cu obrajii musculosi , cu o cuta intre ochii rotunzi. Botul foarte puternic are forma unei cutii. Stopul este foarte bine definit si adanc. Dentitia trebuie sa fie completa, solida cu muscatura in foarfece si sa calce perfect. Urechile pot fi purtate lasat sau pot fi cupate si purtate drept. Ochii pot avea orice culoare, dar este de preferat sa fie de nuanta inchisa. Bulldog-ul American nu trebuie sa fie excesiv de timid sau agresiv cu oamenii si este de preferat ca acest caine sa nu manifeste o agresivitate exagerata fata de alti caini . Ca si temperament, Blldog-ul American nu trebuie confundat niciodata cu American Stafordshire Terrier-ul sau cu American Pit-Bull Terrier-ul. El este un caine curajos si hotarat. Alert si increzator in fortele proprii, acest caine , iubeste copiii si este recunoscut pentru actele sale de eroism pentru stapanul sau. Acesti caini s-au luptat cu cainii salbatici, cu taurii si chiar cu foc

luni, 21 martie 2011

Beauceron

Beauceron-ul este asemanator ciobanescului belgian Malinois, cu singura exceptie ca Beauceron-ul este de talie mai mare. Beauceron-ul este un caine de talie mare, musculos, cu o aparitie care emana forta si fermitate. Capul este lung cu un nas negru, iar ochii sunt mari, de forma ovala si caprui inchis. Urechile Beauceron-ului sunt adesea cupate, dar sunt acceptate si exemplarele cu urechile necupate, in forma si dimensiunile naturale. In mod natural, urechile Beauceron-ului sunt usor ridicate si nu stau blege pe langa cap. Pieptul este adanc si lat. Coada sa este lunga si purtata in jos printre membrele posterioare, formand un carlig in forma literei „J” in varf. Beauceron-ii trebuie sa aibe cate doi pinteni la nivelul fiecarui membru posterior. Pintenii nu trebuie amputati, daca exemplarul dumneavoastra participa in cadrul expozitiilor canine.
Blana Beauceron-ului este dreapta, relativ scurta si aspra, formand in anumite regiuni franjuri. Rasa are un puf profund protector des care-i confera o anumita rezistenta la conditiile meteorologice. Culorile principale ale blanii sunt negru, negru cu cafeniu roscat si gri cu cafeniu roscat.  Beauceron-ul adult atinge o greutate de circa 42-50 kg si o inaltime la nivelul greabanului de circa 32-70 cm.
 Este un caine curajos si sufletist cu un instinct nativ gregar. Aceasta rasa este inteligenta si loiala, dar intr-oarecare masura rezervata cu strainii. Beauceron-ul poate avea o atitudine independenta si exceleaza ca si caine de paza. Unele exemplare pot fi chiar agresive cu strainii sau cu alte animale daca nu socializeaza inca din copilarie. Beauceron-ul este o buna alegere pentru familiile active cu adolescenti, mai ales daca creste alaturi de ei. Unele exemplare pot deveni excesiv de protectoare cu membrii familiei lor, nefiind foarte tolerante cu strainii. Se vor intelege bine cu alti caini, daca cresc alaturi de acestia, dar au tendinta de a fi teritoriali si potential agresivi cu instrusii. In general, se inteleg foarte bine cu pisicile, mai ales daca cresc alaturi de acestea.

Briard

Briard-ul are un corp puternic si viguros. Gatul sau puternic si nasul patratos ii confera o tinuta impunatoare. Ochii sunt bine distantati, exprimand siguranta de sine. Urechile pot fi cupate sau lasate in forma naturala. Botul este patratos si lung, iar nasul este negru. American Kennel Club impune ca acesti caini sa aiba cate doi pinteni la fiecare membru posterior.
Briard-ul adult poate atinge la maturitate o inaltime la nivelul greabanului de circa 62-68 cm la mascul si de 56-64 cm la femela si o greutate corporala in jur de 33-35 kg. Sunt credinciosi si supusi, ceea ce ii face usor de educat si antrenat. Au un instinct gregar foarte puternic, astfel ca vor incerca sa „pastoreasca” copiii de varste mici sau alte animalute care le tin companie in casa. Sunt foarte grijulii si blanzi cu membrii „turmei” lor.
Briarzii pot fi foarte protectori cu copiii, dar trebuie intensiv socializati de la o varsta cat mai frageda. Un Briard putin sau deloc socializat poate fi independent, incapatanat si chiar salbatic. Majoritatea sunt circumspecti cu strainii. Sunt intotdeauna doritori sa va faca pe plac, dar stapanii lor trebuie sa fie fermi si consecventi. Acestor caini le place sa se faca utili. Briard-ul are un auz extrem de fin, ceea ce-l face un caine de paza excelent.
Acesti caini pot fi agresivi cu alti caini. Trebuie sa li se distraga atentia si necesita multa activitate pentru a-i mentine preocupati. are tendinta de a nu fi prietenos cu strainii. Nu este un companion bun daca nu este socializat adecvat, simtind nevoia sa fie alaturi de familia sa. Alaturi de stapanul potrivit, Briard-ul poate fi un animal de casa exceptional.
Au nevoie de multa miscare, fiind companionii ideali pentru adolescentii activi. Daca nu beneficiaza de un antrenament adecvat pentru a-si consuma energia, Briard-ul poate dezvolta anumite probleme de comportament sau poate deveni greu de controlat. Sunt excelenti companioni pentru persoanele care fac jogging, dar se vor bucura la fel de mult daca-i invitati la o baie in piscina.
Briard-ul se va acomoda traiului intr-un apartament daca este scos la plimbari lungi sau la jogging. Este moderat activ in interiorul caminului si va fi cel mai fericit daca i se pune la dispozitie o curte de dimensiune medie. Acest caine este total nepotrivit cresterii intr-un padoc.

Bobtail

Bobtail-ul este un caine compact cu linia spinarii care se inclina in fata de la nivelul soldurilor spre omoplati, aspect foarte rar intalnit la rasele de caini. Capul este mare si plat cu urechi mici, blegi. Ochii pot fi albastri sau caprui, unele exemplare putand fi chiar ceacare. Nasul este mare si negru. Corpul Bobtail-ului este robust, bine proportionat si musculos. Toracele este lat si adanc. Membrele anterioare sunt drepte si sunt prevazute cu labe mici si rotunjite. Coada este scurtata aproape de baza, daca exemplarul dumneavoastra nu se naste cu ea scurta. Blana sa flocoasa este o caracteristica a rasei. Este dubla si lunga. Culoarea robei poate fi albastruie, gri, gri albastruie sau blue merle cu pete albe. Bobtail-ul are mersul asemanator cu cel al ursului.
Bobtail-ul adult poate atinge o inaltime la nivelul greabanului de circa 56-61 cm la mascul si de circa 51-54 cm la femela. Bobtail-ii, la maturitate, pot atinge o greutate corporala de peste 27 kg, unele exemplare putand ajunge si pana la 45-47 kg.Bobtail-ul este un caine urias bland si iubaret. Sunt foarte afectuosi, dar unele exemplare pot fi agresive cu strainii daca nu socializeaza adecvat inca din copilarie. Este un caine cu un temperament echilibrat si usor adaptabil. Bobtail-ii sunt prietenosi, inteligenti, loiali si protectori, pastrandu-si instinctul nativ.
Bobtail-ul este cel mai multumit intr-o familie cu copii. Nimic nu-l face mai fericit decat sa se joace cu copiii, dar are nevoie si de anumite clipe de singuratate. Bobtail-ii au un instinct gregar puternic, avand tendinta „de a pastori” copiii mici. Desi este un caine de talie mare, el nu este atat de activ, astfel ca e foarte posibil sa-l gasiti de multe ori lancezind pe canapea.
Bobtail-ul se poate adapta traiului intr-un apartament daca este scos zilnic la plimbari sau intr-o curte imprejmuita. Bobtail-ul este destul de activ in interiorul caminului si va fi cel mai fericit daca i se ofera o curte de dimensiuni rezonabile in care sa zburde liber.

vineri, 18 martie 2011

Border Collie

Border Collie este un caine de talie medie cu bot nici prea mare, nici prea mic. Capul are forma conica cu un stop marcant, iar urechile sunt purtate partial sau total ridicate. Botul se ingusteaza spre nasul de culoare neagra. Ochii ovali sunt, in general, caprui inchis, exceptie facand varietatea merle la care unul dintre ochi poate fi albastru. Coada lunga poate ajunge pana la treimea mijlocie a membrelor posterioare, fiind purtata in prelungirea coloanei vertebrale numai atunci cand cainele este starnit si niciodata covrig pe spate.
Blana dubla este rezistenta la intemperii. Exista doua varietati de blana, una neteda si scurta si alta lunga. Parul din jurul gatului este mai lung formand o coama. Parul de pe fata, urechi si membrele anterioare este intotdeauna mai scurt si neted. Border collie se gaseste intr-o varietate de culori si combinatii de culori, dar albul nu este, in general, culoarea predominanta. Cea mai frecvent intalnita culoare este negru cu sau fara petele albe traditionale din varful cozii, de la nivelul gulerului, capului si extremitatii membrelor si cu sau fara marcajele cafenii. Marea dragoste a vietii Border Collie-ului este pastorirea oilor, desi el poate de asemenea, pastori si vitele. Rasa este capabila sa se tarasca si sa se ghemuiasca si sa intre in actiune imediat ce vreo oaie iese din linie. Borded Collie este agil si iute, fiind considerat una dintre cele mai inteligente rase. Border Collie este un caine extrem de energic, cu o rezistenta si o vitalitate impresionante. Din acest motiv, el are nevoie de o multitudine de activitati si de provocari.
Este un caine perfectionist, fiind intotdeauna dispus sa-si multumeasca stapanul. Border Collie poate deveni distructiv daca se plictiseste sau este ignorat. De asemenea, el poate dezvolta tulburari de comportament daca este lasat singur pentru perioade lungi de timp. Aceasta rasa este bine cunoscuta ca fiind un adevarat artist in a evada. Border Collie are nevoie de multa activitate si stimulare mentala pentru a preveni dezvoltarea tulburarilor de comportament. Iute si agil, acest caine mititel are o energie fara sfarsit, simtind nevoia in permanenta sa se joace sau sa aiba ceva de facut.

Bergamasco

Sunt caini foarte inteligenti echilibrati, calmi, rabdatori, carora le place sa aiba tot timpul ceva de facut. Sunt independenti, alerti si curajosi , totodata fiind foarte legati de familie. Inteligenta acestor caini a fost selectionata de-a lungul multor ani de selectie naturala. De asemenea, s-au selectionat atent, din punct de vedere al agresivitatii, exemplarele retive fiind excluse de la reproductie. Bergamasco este un caine pasnic. Puii se joaca intre ei, fara a avea impulsuri de rivalitate, cresc in armonie unii cu altii si dezvolta relatii interpersonale puternice, care dureaza toata viata .Acest caine are o relatie absolut speciala cu copiii. Prezenta acestora le trezeste instinctele stravechi. Ei sunt fata de copii atenti, rabdatori, toleranti si protectori, le cauta compania, le incurajeaza jocurile, stabilind o adevarata prietenie cu acestia. Astfel, oricine detine un caine Bergamasco, se poate considera norocos ca detine si o bona excelenta pentru copil, care il iubeste si are grija de el tot timpul. Sunt buni paznici ,dar nu ataca decat daca ceva serios le ameninta familia. Datorita comportamentului pe care il adopta fata de orice copil, acesti caini au fost folositi si in tratamentul copiilor handicapati.   
Bergamasco este un caine care prefera climatul sezonier si cel rece. Datorita blanii dense, ei suporta foarte bine temperaturile scazute. Ei nu se adapteaza prea bine la viata de apartament, preferand o casa cu un teren pe care pot face miscare.
Acesti caini iubesc foarte mult miscarea in aer liber, astfel, o plimbare zilnica lunga sau paza turmelor sau chiar o joaca serioasa cu copiii ii va face fericiti.
                                                                                                                                   

Alaskan Klee Kai

Alaskan Klee Kai se doreste o versiune in miniatura a rasei Alaskan Husky, desi dupa aspectul sau exterior se aseamana mai mult cu Husky Siberian. Are o greutate cuprinsa intre 4.3 si 18 kg, are trei varietati de talie si trei varietati de culoare.Cainii din rasa Alaskan Klee Kai latra, naparlesc si dispun de o doza foarte mare de energie, ceea ce le scade considerabil sansele de a fi declarati alegerea ideala pentru oricine. Pot deveni chiar hipersensibili daca nu au parte de suficienta activitate fizica in fiecare zi. Crescut intr-un mediu potrivit insa, Klee Kai poate fi un companion deosebit.

Sunt prietenosi cu strainii, dar si rezervati intr-o oarecare masura. Sunt totusi caini care socializeaza destul de bine. Fata de stapani si familie sunt docili si foarte iubitori. Pentru o crestere si o educatie corecta, este nevoie ca oamenii din jurul lor sa fie calmi, dar fermi si sa reprezinte adevarati lideri ai haitei, increzatori si consecventi. In caz contrar, ca si majoritatea raselor mici, Klee Kai pot deveni usor isterici si neascultatori, aceste probleme de comportament fiind cunoscute si sub numele de Sindromul cainelui de rasa mica.Este o rasa care pierde o cantitate moderata de par la naparlire. Pentru a-i ingriji in mod corespunzator blana bogata, are nevoie sa fie pieaptanat si periat in mod regulat, daca nu zilnic, obligatoriu la cateva zile.

marți, 15 martie 2011

Akita Inu

Este un caine cu o constitutie robusta, masiva, cu o conformatie corecta, bine proportionata, alura viguroasa si demna, plina de grandoare si blandete . Capul si craniul cu fruntea larga, stopul bine marcat, la fel ca si silonul frontal, obrajii puternici. Ochii mici, de forma usor triunghiulara, de culoare inchisa, bruna. Se prefera ca nuanta ochilor sa fie cat mai inchisa. Linia superioara a nasului este dreapta si scurta, trufa este neagra, mare (poate fi de culoare roz numai la exemplarele cu roba alba).
Botul este ascutit, puternic, cu buzele compacte, bine inchise. Urechile sunt comparativ, inguste, groase, de forma triunghiulara, usor inclinate inainte, sunt purtate erect , inserate potrivit de departat, varful este usor rotunjit. Dintii , sunt in numar complet, cu muscatura ferma, in foarfece. Gatul este gros, puternic, bine echilibrat cu corpul. Spinarea si salele: Greabanul este inalt si lung, spinarea dreapta, orizontala, salele largi, puternice. Coada este groasa, ferm recurbata , puternica, cu varful ajungand aproape de jaret, cand este lasata in jos. Privita din fata, trebuie sa fie recurbata drept pe linia spinarii, fara nici o deviere la dreapta sau stanga, semicircular sau dublu recurbata, dar intotdeauna recurbata.
Umeri acestui caine sunt bine dezvoltati, potrivit de oblici, pieptul adanc, cutia toracica bine dezvoltata, coastele arcuite armonios, linia abdomenului descrie o arcuire ferma. Este esential ca organele genitale sa fie perfecte.
Coatele sunt ferme, cu antebratul drept si masiv, regiunea carpiana usor inclinata, labele sunt groase, rotunjite, inchise si ferme, cu cuzinetii plantari (pernutele) rezistenti si elastici, unghiile suficient de tari, cat mai inchise la culoare. Coapsele sunt lungi, gambele scurte, jaretul foarte dezvoltat, fara defect, moderat angulat si foarte elastic. Laba piciorului, pernutele si unghiile membrelor posterioare sunt identice cu cele ale membrelor anterioare.
Parul cainelui Akita are spicul rezistent, este neted si des. Culoarea robei poate fi galben-susan, galben-roscat, negru-galbui, negru intens, rosu, vargat, alb curat sau patat. Mersul, ideal este cel perfect natural si elastic. Talia este de 66cm pentru masculi, 60 cm pentru femele, diferente care nu depasesc 3 cm sunt permise la ambele sexe.

Amstaff - American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier-ul are un corp robust, musculos si puternic. Ochii sai inchisi la culoare, contrar a ce se spune despre ei, exprima blandete si vioiciune. Urechile pot fi cupate si purtate ridicat sau pot fi lasate la forma naturala. Daca nu sunt cupate, urechile Amstaff-ului sunt triunghiulare, prinse in varful capului si purtate pendulant. Amstaff-ul are un cap mare si lat cu un bot scurt si maxilare foarte puternice. Coada sa este scurta si este purtata in mod obisnuit pe langa picioare. Blana este scurta si deasa si poate fi regasita intr-o multitudine de culori, dar albul nu trebuie sa ocupe mai mult de 80% din suprafata corporala.
Amstaff-ul adult poate atinge o inaltime la nivelul greabanului de circa 43-48 cm la mascul si de 41-46 cm la femela si o greutate corporala in jur de 25-30 kg.
American Staffordshire Terrier-ul are un comportament prietenos si afectuos cu persoanele pe care le cunoaste si le accepta, dar unele exemplare au tendinta de a fi agresive cu alte animalute. Sunt caini inteligenti si ascultatori daca sunt invatati sa socializeze si dresati de la o varsta frageda. Dispus intotdeauna sa-i satisfaca toate cerintele stapanului sau, Amstaff-ul se dovedeste a fi un caine extrem de usor de dresat. Un caine de paza inteligent si curajos, American Staffordshire Terrier-ul este plin de viata. Se spune de asemenea, ca aceasta rasa ar avea o incredibila rezistenta la durere.
In concluzie, atunci cand beneficiaza de o socializare adecvata si de un dresaj corespunzator, Amstaff-ul poate deveni un companion extraordinar.
Amstaff-ul este un minunat caine de paza si un companion desavarsit. Sunt extrem de loiali si extrem de protectori cu copiii, adultii si proprietatea stapanilor lor. Amstaff-ul este tolerant cu copiii doar in cazul in care creste alaturi de acestia, insa poate fi agresiv cu strainii.
Amstaff-ul se poate adapta traiului intr-un apartament de bloc atata timp cat este scos la plimbari zilnice. El este foarte activ in interiorul caminului astfel ca nu este absolut necesar sa-i puneti la dispozitie o curte. Acest caine prefera climatele calde.  Amstaff-ul are nevoie de un dresaj de disciplinare atat de baza, cat si avansat initiat de la o varsta cat mai frageda. Ei au nevoie de un stapan ferm, dar bland si de multa socializare. Acest caine trebuie educat cum sa-si controleze instinctul sau nativ de luptator.

Affenpinscher

Affenpinscher-ul este considerat de multe persoane ca fiind cea mai veche rasa miniaturala, dar adevarata istorie a lui este inca invaluita in mister. Ceea ce este stiut este ca rasa dateaza din secolul al XVII-lea si ca a fost creata in Germania pentru a vana daunatorii. S-a sugerat ca Affenpinscher-ul ar fi fost creat in urma incrucisarii pinscher-ilor germani locali de talie mica cu cainii asemanatori Pug-ului adusi din Asia. In cele din urma, Affenpinscher-ul a fost utilizat la crearea griffon-ului de Bruxelles, schnauzer-ului pitic si a altor cateva rase miniaturale.Affenpinscher-ul are un cap lat si rotund, acoperit cu un par zburlit, mustata si sprancene stufoase. Are o barbie puternica si proeminenta si un nas scurt. Affenpinscher-ul are ochii proeminenti, rotunzi si de culoare inchisa care exprima inteligenta. Urechile lor sunt adesea ascutite si purtate ridicat, la fel si coada. Gatul este scurt si arcuit, iar membrele sunt drepte si osoase.
Affenpinscher-ul are un corp compact si robust, acoperit cu o blana aspra si tepoasa. Puful profund este usor ondulat, des si de textura sarmei. Blana Affenpinscher-ului poate fi neagra, gri, argintie, neagra cenusie, gri albastruie, neagra cu pete simetrice cafenii sau rosie variind de la rosu maroniu pana la cafeniu portocaliu.
Affenpinscher-ul adult atinge la maturitate o inaltime la nivelul greabanului de circa 25-38 cm si o greutate corporala in jur de 3-3,5 kg.Affenpinscher-ul este un terrier mic si voinic, caracterizat prin infatisarea sa de maimutica. Este caraghios, inteligent si intr-oarecare masura ingamfat si incapatanat. Desi este un membru al grupei raselor de agrement, Affenpinscher-ul are o personalitate mult mai asemanatoare celei a grupei terrier-ilor, dar spre deosebire de terrier-i, el pare sa se inteleaga bine cu alti caini sau alte animalute de companie, mai ales daca creste alaturi de acestia.

joi, 10 martie 2011

Pinscher-ul pitic

Pinscher-ul pitic


 Pinscher-ul pitic este un caine inteligent si plin de viata. Pinscher-ul pitic este un caine mare in interiorul unui corp de caine mic. Este energic, amuzant si inteligent si nu este versiunea mai mica a Doberman-ului Pinscher.
Pinscher-ul pitic este un caine originar din Germania de cateva secole in urma, si desi arata ca un Doberman Pinscher pitic, nu este inrudit cu acesta. Pinscher-ul pitic este, in realitate, o rasa mai veche decat Doberman-ul Pinscher. Rasa a fost creata in urma imperecherii diferitelor rase incluzand ogarul italian, pinscher-ul german si teckelul si a fost initial utilizat pentru vanarea sobolanilor din grajdurile de vite. Se pare ca ogarul italian s-a utilizat la ameliorarea rasei, pentru a-i conferi aspectul miniatural, uscativ, cu picioare lungi si subtiri. Denumirea cainelui vine de la cuvantul "pinscher" care in limba germana inseamna terrier. Adultul prezinta o inaltime la greaban de circa 25-30 cm la mascul si de 25-28 cm la femela si o greutate de 4-5 kg la mascul si de circa 4 kg la femela. Pinscher-ul pitic este un caine plin de viata si intelient. Foarte jucaus si curajos, Pinscher-ul pitic este uneori foarte incapatanat. Are tendinta de a latra mult, in special, cand simte apropierea vreunui strain. Pinscher-ii sunt caini loiali stapanilor lor, fiind destul de protectivi. Pinscher-ul pitic este, in general, un caine foarte sanatoas, cu minime griji de ordin medical.

Spitz pitic

Spitz pitic


Caracteristici

Înălţimea ideală la nivelul greabănului este de 32 cm, dar şi înălţimi de 29-36 cm sunt acceptate.
Acest câine are blana formata dintr-un strat inferior gros, iar stratul exterior format din par lung si ridicat.
Spitz-ul pitic poate fi alb, negru, maro, portocaliu sau gri.

In perioada de naparlire va fi necesar sa periati cainele in mod regulat pentru a inlatura parul mort si desprins.
In restul timpului, acest lucru nu trebuie facut prea des pentru a nu se afecta stratul inferior.

Cainii din aceasta rasă sunt galagiosi, loiali stapanului si familiei, vigilenti si greu de pacalit cu mita, nteligenti.
Spitz-ul pitic intelege repede ceea ce i se cere de la el. Acest lucru face ca dresajul sa fie usor. In cazul in care cainele dumneavoastra se dovedeste a fi unul dintre aceia care adora sa latre ar trebui sa ii invatati sa nu faca acest lucru chiar asa des.Acesti câini se inteleg bine cu alti câini si cu copiii. Lasati-I sa se obisnuiasca cu pisicile inca de timpuriu. Strainii vor fi anuntati intotdeauna cu latraturi. Cainii din aceasta rasă au o nevoie medie de exercitii si, in mod normal, se vor adapta circumstantelor familiei.

miercuri, 9 martie 2011

Bichon havanez

Bichon Havanez

Bichon Havanez este o rasa de caini membra a familiei Bichon, care include, de asemenea, rasa Bichon Frise, Bichon Bolognese, Bichon Maltez, Coton de Tulear, Tsvetnaya Bolonka, Franzuskaya. Acesti caini descind dintr-o rasa de caini mediteraneana, acum cale de disparitie cum este Bichon Tenerife, care a fost introdus in Insulele Canare de spanioli si mai tarziu in alte insule din Spania si coloniile de marinari.
Nume alternative utilizate pentru aceasta rasa: Bichon Havanais, Bichon Havana.
Havanese arata ca un caine jucarie, este de asemenea un caine viguros si robust pentru o astfel de dimensiune, insa nu ar trebui sa nu se creeze aparenta de fragilitate sau de a fi excesiv de delicat. Inaltimea este de 216 - 292 mm, masurata la nivelul greabanului iar aspectul general  arata ca este putin mai lung decat inalt. Un aspect unic de rasa este topline, ceea ce inseamna ca este putin mai ridicat de crupa, ceea ce da rasei Havanesului agilitate in miscare. Are o fata expresiva, cu ochii migdalati, cu urechi de lungime medie si aplecate spre fata. Coada este curba pe spate atunci cand nu este in miscare.
AKC standard precizeaza "caracterul lui este, in esenta jucaus mai degraba decat decorativ  si caracterul lui trebuie sa denote aceasta, aspectul lui general este de o jucarie in marime naturala iar cand sta acasa se joaca mai mult cu copiii si face trucuri hai
Desi exista un argument cu privire la havanez cum ca initial toate exemplarele acestei rase au fost albe sau de diverite culori, la Havanezul modern sunt acceptabile toate culorile si combinatiile de culori.Singurele restrictii care se impun rasei havanez sunt cele precum culoarea nasului care trebuie sa fie negru cu exceptia havanezului ciocolatiu care poate avea nasul in culoarea robei.Culori populare pentru aceasta rasa includ: cafeniu, alb, si negru, si parti-Havanese.
Recomandarea noastra este ca aceasta rasa sa fie periata in mod regulat datorita parului lung pe care il are.Multe persoane considera havanezul ca fiind nonalergic sau hipoalergic, ceea ce este partial adevarat.Daca sunteti o persoana ca fiind cunoscuta a fi alergica sa fiti mai intai expusa in fata unui havanez pentru a putea vedea daca sunteti sau nu alergica.Havanezul are la dispozitie trei tipuri de blana:  buna, care este similara cu cea a maltezului,  buclata care se aseamana cu cea a bichonului frise si ondulat care este cea mai de dorit fiind specifica havanezului.Parul havanezului este lung, moale, abundent si nu trebuie sa fie aglutinat.In extrem de putine cazuri apare o mutatie genetica care duce la aparitia parului scurt la aceasta rasa. Din cauza naturii foarte toride din Havana, cainii din rasa bichon havanez au o blanita care are rol de protectie pentru aceste raze si actioneaza ca o palarie cu boruri largi si ca agent de racire pentru micul hot dog de timpul zilei.
Havanezul detine un temperament foarte prietenos, si care este spre deosebire de multe alte rase un caine ce pare a fi din jucarie.Are un comportament corespunzator si echilibrat fata de copii si fata de animale si este rareori irascibil la aparitia de noi persoane pe teritoriul sau.Este un caine inteligent si vioi si va vor solicita mereu atentia pentru a va arata noi jiumbuslucuri pe care ei le fac pentru dumneavoastra, din dorinta de a va fi pe plac.Havanezul este o rasa orientata spre traiul in prezenta omului, iar o separare de acestia pe termen indelungat nu ii face bine.De aceea ei nu sunt pretabili pentru persoanele care muncesc foarte mult sau care calatoresc foarte des.Au tendinta de a-i insoti pe stapanii lor, peste tot, in toate incaperile casei insa fara a parea posesivi.Spre deosebire de alti caini din categoria toy, care sunt prea delicati sau prea nervosi fata de copii, bichonul havanez se remarca prin blandete si intelegere fata de acestia, jucandu-se cu ei si incercand sa le fie pe plac.

Bichon Maltez

Bichon Maltez
Rasa Bichon Maltez este cea mai mica dintre cele patru varietati de Bichon, astfel ca la maturitate bichonul maltez nu depaseste 4 kg.
Infatisarea
Rasa bichon maltez este o rasa ce apartine grupului de caini toy, fiind acoperit din cap si pana la nivelul picioarelor de par lung, matasos si alb (obligatoriu).Cainii bichon maltez adult au o masa variabila intre 1,5 - 4,5 kg, in functie de liniile din care provin.Blanita catelului bichon maltez este lunga, putin ondulata si matasos-stralucitoare si ii lipseste subparul.
Culoarea este albul pur si desi culoarea crem si galbenul deschis sunt permise de catre standardul rasei, ele nu sunt preferate de catre cunoscatorii si iubitorii acestei rase.Unele exemplare ale rasei pot avea parul buclat ceea ce este in afara standardului.Corpul este compact si de o lungime egala cu cea a inaltimii.Nasurile lor pot amurgi si pot deveni roz sau maro deschis. Acestea sunt adesea mentionate cu termenul de "nas de iarna" si de multe ori acest nas devine negru din nou si pot reveni din nou la aceeasi culoare cu expunerea la soare.
Temperamentul
Cateiii din rasa Bichon Maltez pot fi foarte energici si sunt destul de cunoscuti pentru ocazionalele izbucniri ale activitatii lor fizice, alergand in cerc dupa propria lor codita, pentru bolting si viteza, sunt de o agilitate uimitoare, date fiind acesstea, bichonul maltez se adapteaza totusi perfect la viata de apartament.Ei sunt relativ usor de antrenat si se bucura mereu cand vine vorba de un moment de joaca.Acest caine inteligent invata repede noi trucuri si comportamente cu usurinta.Din moment ce acestia au fost crescuti in mod specific pentru companie, recomandabil este sa nu-i lasati prea mult timp acasa singuri.Rasa bichon maltez are o reputatie de rasa blanda, dar se pot dovedi in unele cazuri colerici vis-avis de copii mici sau alte animale.Ei pot fi protectori cu proprietarul lor dar pot musca in cazul in care oamenii sau animalele le invadeaza in mod abuziv teritoriul.
In ciuda marimii lor, cainii din rasa bichon maltez sunt lipsiti de teama. De fapt, multi catei din aceasta rasa par relativ indiferenti fata de alte animale / obiecte mai mari decat ei (cu excepþia proprietarului). Din cauza marimii lor reduse, cateii din aceasta rasa nu sunt o buna alegere pentru familiile cu copii mici, deoarece acestia pot fi cu usurinta raniti. Maltezul este frecvent crescut impreuna cu alte rase pentru a-si putea exprima la maximum temperamentul si inteligenta.
Ingrijire
Bichonii au par si nu blana, in consecinta, nu vor avea nici un parazit extern cu conditia sa fie ingrijiti in mod corespunzator.La fel ca rudele lui, Poodelul si varietea de bichon frise, bichonii maltezi sunt considerati catei antialergici (pot fi tolerati de catre persoanele alergice la parul de animale).Ingrijirea lor este necesara pentru a putea preveni prezenta parului acestor catei pe hainele dumneavoastra.Unii proprietari care prefera parul lung vor rula parul maltezului pe bigudiuri pentru a-i oferi un aspect cochet.O mica problema la aceasta rasa de caini este aparitia "petelor de lacrimi" de la nivelul lacrimilor care sunt putin inestetice, de aceea este indicat sa indepartati acel par mai inchis la culoare.Multi dintre medicii veterinari recomanda utilizarea apei distilate pentru igienizarea/spalarea zonei afectate de aceasta secretie lacrimala abundenta.
Sanatate
Rasa de caini malteza este una sanatoasa si cu unele mici probeleme de sanatate insa inerente pentru orice rasa de caini luata in calcul.Unele probleme ar fi: luxatia, portosystemic hepatic si atrofia retiniana progresive (PRA). Medie de viata pentru rasa bichon maltez este de 12-15 ani.
Evolutia rasei
Ca orice rasa aristocrata din lumea canina, aceasta rasa antica a fost cunoscuta sub o mare varietate de nume de-a lungul secolelor. Initial a fost denumit Melitaie Dog, el a fost de asemenea cunoscut si sub numele de "YE Ancient Dogge de Malta", "Cainele Fular", spaniel bland, de Bichon, Dog soc, maltez de Lion Dog precum si Terrier Maltez. Candva, in secolul trecut s-a intamplat sa ramana cu acest nume, de maltez, in ciuda multor denumiri pe care aceasta rasa le-a detinut. Istoria rasei poate fi urmarita inapoi de-a lungul mai multor secole. Unii chinologi au pus sustinut ca aceasta rasa are o vechime de doua sau de trei mii de ani si Darwin insusi plaseaza rasa bichon maltez undeva in anul 6000 î.Hr..
Maltezul se crede ca descinde dintr-un tip de caine Spitz si descoperit de catre locuitorii elvetiei. Cu toate ca exista, de asemenea, unele dovezi ca rasa are aceasta rasa isi are originea in Asia ºi este legatã de Terrierul Tibetan.Maltezii sunt, in general, asociati cu insula Malta din Marea Mediterana. Cainii probabil ca au ajuns in Europa prin Orientul Mijlociu, odata cu migrarea triburilor nomade. Unii cred ca acesti caini au fost utilizati pentru vanarea de rozatoare, cat si pentru a detecta daca aceastea erau prezente pe un anumit teritoriu.
Cainii au fost favorizati de bogati si au fost crescuti de-a lungul timpului, in special pentru a fi un animal de companie. Unele documente istorice arata ca aceasta rasa a fost detinuta de numeroase regine si printese precum: Regina Maria a Scotiei, Regina Elizabeth I, Regina Victoria, Josephine Bonaparte si Marie Antoinette.
Publius, guvernatorul roman al Maltei, a avut o Malteza numita Issa, de care acesta a fost foarte atasat. In acest sens, poetul Marcus Valerius Martialis (martiale), nascut la AD 38 la Bilbilis in Spania, care a creata diverse epigrame.
uc: bichon maltez, caini de vanzare, bichon maltese, bison maltez, bichoni, bichon maltez pret.

Chihuahua cel mic

Chihuahua



Este o rasă de caine, originară din statul mexican omonim, care a cunoscut în ultimul timp o răspândire rapidă printre iubitorii de animale. Câinele Chihuahua este temperamental, loial, însă nu este deloc potrivit pentru familiile care au copii mici.
Este unul dintre cei mai mici câini din lume ca dimensiuni.

Are capul rotund, urechile ascutiţe şi ridicate. Măsoară intre 15 si 38 de cm, în funcţie de puritatea rasei. Cântăreşte între 1 si 3 kg. Poate avea blana scurtă (netedă) sau lungă (mătăsoasă). Culorile pot varia: negru, alb, alb cu negru, maroniu, cafeniu, roşcat şi o multitudine de combinaţii. Chiar dacă este un câine foarte activ, Chihuahua este predispus la obezitate, dacă nu este hrănit conform nevoilor sale.

Chihuahua este un câine mic, energic, protector şi teritorial. Nu sunt potriviţi în familiile unde există copii mici, deoarece pot fi agresivi şi se enervează foarte uşor. Dacă e scăpat de sub control, poate fi distructiv pentru stăpân. Nu e potrivit în locuinţele unde sunt crescute şi alte animale, în special alte rase de câini. Trebuie dresaţi şi ţinuţi sub control; în caz contrar pot dezvolta sindromul câinelui mic.